Епизод - DVD

Код на продукта: 1_94_501
11,88лв

На 19 февруари 2004 година заснема свой концерт в НДК, от което прави своето първо DVD – „Епизод”. Там са включени всички песни от албумите „Българският бог” и „Мъжки песни”. В снимките участват ансамбъл „Гоце Делчев” с хореограф Асен Павлов, народната певица Даниела Величкова, гъдуларя виртуоз Росен Генков, тромпетиста Владимир Митин и гайдаря Борислав Кьосев. Това DVD е излъчено от БНТ за националния прaзник 3 март по канал 1 на 3 март 2004 година.
ИСТОРИЯ НА ГРУПАТА:
Рок група „Епизод” е създадена в град София. Пролетта на 1989 година се счита и за рожден ден на групата, защото окончателно е комплектован съставът, който за кратко време печели много публика и прави своите първи професионални записи. На 18.06.1989 година „Епизод” се явяват на втория национален рок фестивал в гр.Видин и печелят Голямата награда. Следват концерти в много градове на страната и участие в предаването „Рок око” на Националната телевизия.
През 2000 година „Епизод” започва качествено нов етап в своето развитие. Създадени са песни по стихове на националните поети Иван Вазов и Христо Ботев. Така на музикалния пазар през 2002 година излиза албума „Българският бог”. След този албум „Епизод” печелят многобройна и вярна публика. Концертират усилено в цялата страна.
През 2003 година реализират албума „Мъжки песни”, който продължава традицията на „Българският бог” да съчетава поезията на поети класици с рок музика и Български фолклор.