Убийството на Васил Левски. Виновниците

 снимка - 2
Код на продукта: 1106
36,88лв

Корица: мека
Страници: 836
Формат: 17 x 24 см
"След изключителната си книга за руско-Българските отношения в три тома "Руската империя срещу България", която бе издадена през 2005 година, истинския Български историк Янко Гочев се зае да осветли максимално гибелта на Апостола на свободата Васил Левски!

В хода на осветлението, автора отделя особено внимание на два много важни момента:
1. Разбирането на грозните твърдения за Българската нация предател и бездушен наблюдател при залавянето, осъждането и убийството на Дякона.
2. Осветляване на съдебния фарс срещу Васил Левски и особено на изясняването ролята на Русия в лицето на нейния представител граф Николай Игнатиев за осъждането и обесването на великия ръководител на Българската революционна организация.

Изясняването на ролята Русия - империята която не може да търпи независима от нея Българска революционна организация, бореща се за независима Българска държава! Поради което същата тази Русия чрез своя представител граф Игнатиев (наричан от Българите по това време - граф Лъжко) прави всичко възможно за унищожаването на Българската революционна организация и за погубването на нейния велик водач!

Една историческа истина, за която доскоро Българските учени не смееха да говорят и пишат. С тази си чудесна книга автора Янко Гочев издига още един величествен паметник в сърцата и душите на Българите на Великия Български герой и народен светец Васил Левски."
Никола Григоров