Във вихъра на великата война - Радослав Тодоров

Код на продукта: 1223
17,88лв

Корици: меки
Страници: 184
Формат: 14 x 21 см
С цветни карти и изображения.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Радослав Тодоров е автор и редактор в списание „Българска наука“. Автор в списание „Военна история“. Автор и в Chronicle.bg предимно на исторически статии. Сценарист на документалните филми на „Българска наука“ – „На нож“ (2012) и „Трагедия и слава“ (2013) за 100-годишнините от Балканските войни.
Това е книга, посветена на стогодишнината от бурните събития, които разтърсваха цяла Европа и света в началото на миналия век и които оформиха и моделираха облика на бъдещето, в което ние днес живеем. Нейната цел е да отбележи голямата годишнина от това знаменателно събитие, както и да напомня за него и занапред.
Тъй че, както отбелязахме, нишките на целия въртоп от събития, случили се през XX век и случващи се и до днес, водят през миналото на Първата световна война. И за да разберем как всичко това започна, трябва да се върнем назад към корените му, вплетени дълбоко в каменистата почва на второто десетилетие на XX век. А там някъде измежду плетениците на тези могъщи дебели корени се провираше и съдбата на България, носена на клатещия се, но изключително остър връх на Българския войнишки щик...