СМНЛ - Нашата програма и нашето движение

Код на продукта: 894
4,88лв

Корица: мека
Страници: 64
Формат: 14 x 20 см
С допълнителен материал от 12 цветни илюстрации.

Изданията на библиотека „ФАКЕЛЪ” нямат за цел да пропагандират определени идеи, нито да подбуждат към забранени от закона действия. Единственото желание на издателите е да бъдат представени в автентичен вид философските и идейните основи, които са ръководели мислите и делата на цели поколения през XIX и XX век в Европа и света.

Книгите на издателството са подходящи, както за студенти и научни работници, така и за любители на историята. Те са един уникален артефакт, който наред със старите документални филми изграждат най-точна и всеобхватна представа за историческото време, в което са възникнали, за обстоятелствата, които са ги породили и за причините довели до техния временен неуспех.
Познаването на историята помага да осмислим грешките от миналото и дава възможност те да не бъдат отново повторени.

Първата книга от предстоящата поредица е фототипно копие на програмата на Съюза на Българските национални легиони (СБНЛ), отпечатана за пръв път през 1933 година в печатницата „П. Глушковъ”.
„Нашата програма и нашето движение” на СБНЛ се издава по случай 80-тата годишнина от създаването на легионерското движение.

Книгите на изд. „ФАКЕЛЪ“ можете да намерите в следните книжарници:

Български книжици – гр. София, ул. „Аксаков“ №10 (в градинката на „Кристал“);
Малкият принц – гр. София, ул. „Цар Иван Шишман“ №2 (срещу 133-то у-ще „А.С.Пушкин“);