Съветите на цар Фердинанд към цар Борис III

Код на продукта: 1_100_556
2,88лв

Издателство: "Анико"
Корица: мека, твърда
Страници: 70
Формат: 14,5 х 21,2 см
Прави и ти гешефти, обогатявай се. Българският народ е крава, която трябва да доиш до изтощаване.
"През 2009 г., издадохме с Цочо Билярски книгата "Цар Фердинанд - циник, измамник, лицемер", в която книга наред със съветите на Фердинанд към неговия син цар Борис III, бяха включени и други автентични материали, показващи истинския лик на монарха, донесъл със своята безкрайна алчност, неадекватни действия и безбройни интриги стотици опожарени и опустошени селища, хиляди човешки жертви, потоци от кръв и сълзи, безброй бежански трагедии и двете най-тежки национални катастрофи на България.
След излизането на книгата се чуха изказвания, че с тази книга сме атакували предизборно Симеон Сакскобургготски, че в нея сме ползвали комунистически клишета и че изнесеното в нея било "комунистическа пропаганда", и т.н.
Тези изказвания много ни амбицираха и затова съвсем на скоро ще излезе том 2 на книгата "Цар Фердинанд - циник, измамник, лицемер" с още повече автентични материали в подкрепа на заглавието на книгата. В новата книга, съставена отново от Цачо Билярски, ще намерите и съвсем подробно описание на вземането от цар Фердинанд на престъпния подкуп от Царска Русия в размер на три милиона златни франка за сключването на пагубния съюз със Сърбия и започването на Балканската война, както и нови документи за другия позорен подкуп, взет от българския монарх за въвличането на България в Първата световна война.
С голямо недоумение посрещнахме несръчния опит на г-н Симеон Сакскобургготски да използва престъпния подкуп на дядо му, взет от Русия като основание да му бъде присъден дворецът в Кричим. Сиреч още веднъж да му бъде осребрена кръвта на хилядите паднали войници и зверски избитите Българи, да бъдат отново осребрени сълзите на хиляди майки, вдовици и сираци. Сигурно за да бъдат осребрени повторно загубените Български земи и заграбените имоти от сърби, гърци, турци и румънци на избитите и прокудените през войните Българи.
До излизането на втория том на книгата представяме на читателите съвсем кратко издание на арогантните съвети на цар Фердинанд към неговия син Борис III с едно обстойно въведение отговор на всички въпроси. За да могат повече читатели да се запознаят с цинизма, алчността и безсрамието на монарха при ограбването на изстрадалия Български народ. За да видят всички сънародници пагубната роля на цар Фердинанд върху развитието на българския народ и за да предотвратим кощунството с пренасянето на костите на престъпния цар Фердинанд на свещената Българска земя."
Никола Григоров